Salata de cartofi cu ton

Ingrediente
- 800 g cartofi
- 100 g ton din conserva
- 100 g masline
- 2 oua
- 1 ceapa rosie
Dressing:
- 4-5 linguri de ulei (masline sau floarea soarelui)
- 3-4 linguri de zeama de lamaie (sau otet)
- 1 lingurita rasa de sare
- piper proaspat macinat
Mod de preparare
Se fierb cartofii in coaja pana cand intra furculita in ei, apoi se lasa sa se recoreasca, se decojesc si se taie cubulete. Tonul din conserva se pune la scurs intr-o strecuratoare.
Ouale se fierb 5-8 minute, se decojesc si se toaca cubulete.
Tocati ceapa julienne si puneti-o intr-un bol alaturi de cartofi, oua, ton si masline.
Preparati un sos (dressing) din ulei, zeama de lamaie, sare si piper, amestecan bine ingredientele.
Condimentati salata cu sosul preparat, amestecati delicat si reteta de salata de cartofi cu ton este gata.
