Turta dulce cu miere

Ingrediente
Aluat:
- 100 g miere
- 100 g unt
- 100 g zahar
- un praf de sare
- 2 oua
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 lingura de condimente pentru turta dulce
- 380-400 g faina
Glazura regala (royal icing):
- un albus de ou (36-37 g)
- o lingurita suc de lamaie
- 170 g zahar pudra
- coloranti gel sau pudra
Mod de preparare
Intr-o craticioara puneti untul, mierea, sarea si condimentele.
Puneti-o pe foc si lasti-o doar pana cand untul se topste si se omogenizeaza compozitia. Dati vasul de pe foc si adaugati bicarbonatul si ouale batute cu zaharul. Amestecati bine si apoi incoroprati faina. In functie de umiditatea fainii, veti avea nevoie de 380 g pana la 400 de g.
Aluatul obtinut este putin lipicios dar isi va schimba textura dupa ce sta o noapte la frigider. Asadar. infasurati-l intr-o folie alimentara si puneti-l la rece pana a doua zi sau pana cand va hotarati sa coaceti turta dulce cu miere.
Pe blatul infainat impartiti aluatul in doua bucati, intindeti foi de 4-5 mm si decupati cu formele dorite. Transferati turtele dulci intr-o tava acoperita cu hartie de copt si coaceti-le 8-10 minute la 170 de grade C, cuptor preincalzit.
Lasati-le la racit in tava, apoi decorati-le cu glazura regala.
Glazura regala (royal icing) se prepara simplu. Separati oul cu grija si bateti albusul usor cu o furculita pana se formeaza spuma deasupra, apoi adaugati sucul de lamaie si zaharul pudra cernut. Zaharul trebuie sa fie cumparat deoarece contine amidon si este necesar pentru consistenta glazurii. De asemenea, trebuie cernut pentru a elimina cristalele mai mari care vor strica aspectul fin al glazurii.
Amestecati apoi cu un mixer de mana cateva minute pana obtineti o glazura lucioasa si omogena. Glazura regala este gata. Eu am impartit-o in 3 boluri si am adaugat colorant rosu si verde in doua dintre ele iar in ultimul am pastrat culoarea alba a glazurii.
Folositi coloranti de calitate, gel sau praf pentru ca acestia nu modifica prea mult consistenta glazurii. Daca vi se pare prea tare, adaugati, cu grija cateva picaturi de apa iar daca este moale, mai adaugati zahar.
Decorati turta dulce cu miere dupa imaginatie si lasati-o la uscat la temperatura camerei.
Pofta buna!
